Hvad Metallica har betydet for mig de seneste måneder.

31. marts 2017

“Hardwired… to Self-Destruct” er titelsangen på Metallica’s 10. studiealbum og er efter min smag et rigtig fedt album. Den har åbnet mine øjne for, hvad jeg var ved at gøre ved mig selv.

HØJERE! MERE! BEDRE!

Vores forventninger til os selv stiger, i takt med, at vi oplever at verden, ændrer sig. Vi vil gøre rigtig meget for, at sikre, at vi ikke bliver uopdaterede og dermed ikke kan bruges mere. Når vi, på vores evindelige jagt “glemmer os selv” eller glemmer, at stoppe op og forstå, reflektere eller analysere over vores liv de seneste “tre måneder” eller “tre år”, ja så er vi faktisk ved at blive “Hardwired to Self destruct”! Eller træner ikke vores hjerne bevidst, som hjerneforsker Troels W. Kjær påpeger er en god idé. Du kan se hans seks gode råd til hjernetræning her

“Læring” istedet for “resultater”

Jo jo Morten, men vi, kan jo ikke ikke udvikle os! Nej det er jeg meget enig i, men hvad er det du gerne vil udvikle? Jeg oplever, at mange egentlig ikke er bevidste om, hvad det er de konkret gerne, vil udvikle. Jeg hører “bedre forældre”, “bedre leder”, “bedre projektleder” osv. Men sjældent nogen, der helt konkret siger, “jeg vil være en nysgerrig leder, og blot spørge mine medarbejdere i en hel uge, istedet for at svare – og så se hvad der ske når min adfærd ændres”. Med denne ændring af fokus, så giver vi os selv meget større mulighed for at træffe reelle bevidste valg i givne situationer.

“Besindighed”

Er en af dyderne, der indgår i positiv psykologi og er kendetegnet ved, at man netop bremser op i givne situationer og udviser besindighed. I de seneste måneder har jeg selv udvist alt andet end besindighed i min søgen efter mulig succes i mit virke som selvstændig. Til gengæld har jeg i min ubesindighed fået kastet mig ud i læringer, som netop har gjort mig opmærksom på min egen manglende besindighed.

Jeg har øget min bevidsthed! Nu ved jeg hvad jeg kan gøre anderledes, og dermed bevidst styrke min besindighed.

HJERNEN har det bedst i afslappet tilstand

Ved at vi hele tiden søger HØJERE! MERE! BEDRE! holder vi konstant, hjernen under pres. Vi bevarer et højt niveau, af stress på hjernen og det er starten, på en ond spiral. For presset kan vi ikke bare, tage af igen, når vi først har “vænnet os til” at være i højere beredskab, så bliver vi bare, ved og ved og ved, med at presse os selv. Der er desværre rigtig mange, der ikke får sat fra i tide, og oplever at måtte leve med stress resten af livet. Af dem jeg har talt med de seneste måneder sætter der sig nogle helt uslettelige spor både i hjernen, men også på sjælen.

Hvad gør du, for at holde din hjerne i “ro”

Hvis vi ikke alle skal ende med, at være “Hardwired to Self-destruct” så er vi nødt til, at gøre noget anderledes for os selv. Jeg er pt. igang med mentaltræner uddannelsen hos EmpowerMind og den har i sandhed åbnet mine øjne for, hvilken tilstand min hjerne og krop bør være i.

Så hvad gør du for at undgå at blive “Hardwired to Self-destruct”? Del gerne dine tanker 🙂

Samarbejd med en erfaren professionel erhvervscoach med mere end 15 års praktisk erfaring med forandringsledelse, strategieksekvering og læring.

BOOK ET MØDE