Tillid er afgørende i et team for at blive et fantastisk team
29. april 2019

Hvad skal der egentlig til at få ægte teamwork og for at få et fantastisk team? Dette spørgsmål stiller mange ledere sig selv, som gerne vil have teamet til at performe og arbejde sammen, så de opnår fantastiske resultater.

Tillid er nøgleordet, og det er afgørende for at medlemmerne i et team, opnår ægte teamwork og bliver et fantastisk team. Det er grundlaget i alle teams.

Tillid er nøgleordet.

Hvordan står det til med tilliden i dit team?

Er der i virkeligheden en manglende evne hos teammedlemmerne til at forstå og åbne sig overfor hinanden? Til at turde vise sårbarhed – til at turde indrømme fejl og deres svagheder. Måske er der en dysfunktion hvor teammedlemmerne ikke stoler på hinanden, og dermed er der manglende tillid i teamet. Det kan være at det viser sig ved manglende passionerede diskussioner eller debatter i teamet.

Så din lederopgave bliver at skabe ægte åbenhed i teamet, opbygge tillid og overvinde teammedlemmernes behov for usårlighed. Det er første skridt på vejen mod skabe et high performance team.

Her er et eksempel på en leder, som går forrest og viser teamet tillid:

Så sent som i dag har jeg haft en coachingsession med en leder, hvor netop det her med tillid er noget han og jeg har arbejdet med over et par sessioner. Her har emnet været den måde han viser hans team tillid på. Han har nu rykket sig, så han har været ude og vise sårbarhed. Konkret var det i forhold til en måling, hvor han havde brug for teamets ærlige tilbagemeldinger, hvor han ”lagde sig fladt ned”. Det kom der en værdifuld snak ud af, og han kom opløftet ud af mødet. I virkeligheden viste det sig, at den dårlige måling slet ikke handlede om ham, som leder. At turde vise denne sårbarhed er stærkt gået, og den indsigt han fik ud af det gør en stor forskel for ham som leder.

Jeg ønsker dig god fornøjelse med at skabe tillid i dit team og med din egen udvikling.

De bedste hilsner

fra Tina.

Samarbejd med en erfaren professionel erhvervscoach med mere end 15 års praktisk erfaring med forandringsledelse, strategieksekvering og læring.

Book et møde